We zijn echt niet over één nacht ijs gegaan. We hebben ons suf gelezen over het ras, bonafide fokkers, vachtonderhoud, … en we kwamen uit bij de Gelderse Doodles in Didam . De wachtlijsten voor een pupje waren en zijn lang. Vooral wanneer je een pupje wil van een fokker die aangesloten is bij ALAEU. Maar dat was voor ons een vereiste om te voorkomen dat we een kat😊 In een zak kochten.

En op 11 november kregen we het verlossend bericht: mama Faydee  en papa Brownie hadden een mooi nestje gekregen. Van de 9 pupjes was er ééntje voor ons! Een schattig, zwart teefje: Jula. 

Hier kan je het relaas van haar eerste 19 levensmaanden lezen.

Alhoewel het in eerste instantie niet de bedoeling was om pupjes te krijgen van Jula, ze was immers aangekocht als “not for breeding”, bracht een bezoek aan de fokkers, Henri en Jacqueline Hetterscheidt-De Vries, ons op andere ideeën. We zijn namelijk zo stapelgek op dit ras dat we heel graag pupjes van onze Jula willen. Een hele onderneming, maar we beginnen met plezier aan dit avontuur.

Na de verplichte medische onderzoeken en een niet onaanzienlijke bijbetaling, werd onze Jula een “breeding dog”.

En dat is het punt waar we nu zitten: wachtend op haar volgende loopsheid en dan op het goede moment richting Didam waar ze een afspraakje heeft met Moos (voluit Waltzing Mathilda’s Stewie’s L’il Moos), een mooie en gezonde Multigen Australian Labradoodle. 

Maar ondertussen genieten we elke dag van onze superhond. Ze maakt ons elke dag blij met haar vrolijk karakter, lieve blik en grappige reacties.

Het vervolg kan je lezen in "Dagboek". 

Webbeheerder: Marijke Samyn