We wensen jullie allemaal een goed en liefdevol 2024!

Donderdag 28 december 2023

Alle pupjes zijn bij hun nieuwe baasjes. En daarmee is er een eind gekomen aan een mooie en intense periode. 

Oma Jula vond het stilaan welletjes en was het jonge geweld eigenlijk moe. Loeki speelde de laatste dagen wel met de pups maar voeden deed ze niet meer. Ze keek deze ochtend wel even verbaasd naar de plek waar de puppyren heeft gestaan en snuffelde even maar ze was onmiddellijk afgeleid toen we met haar naar buiten gingen. Mooi dat het zo gemakkelijk kan gaan.

Wij daarentegen hebben het even moeilijk. Ook al weten we dat we zoveel hondjes niet zouden kunnen geven waar ze recht op hebben, het doet toch een beetje pijn om ze te zien vertrekken. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat hun nieuwe baasjes met heel veel liefde voor hen zullen zorgen en dat zij op hun beurt heel veel mensen gelukkig zullen maken. 

Zondag 17 december 2023

De pups zijn echte hondjes geworden. Ze rennen en spelen vol overgave om daarna met evenveel overgave een dutje te doen.

Ze zijn stilaan klaar om het nest te verlaten. Fijn maar toch ook weer niet. Het is heerlijk om elke dag weer te mogen genieten van die pure dierenliefde. 

Woensdag 13 december 2023

Gisteren werden alle pups gechipt, gevaccineerd, grondig onderzocht én gezond verklaard!

Sommigen ondergingen alles stoïcijns, anderen gedroegen zich als echte dramaqueens. Volgens de dierenarts konden ze hier wel een dagje wat slomer door zijn, maar daar hebben we niks van gemerkt. 

Daarnet hebben ze weer een half uurtje in de keuken rondgehold en nu liggen ze uitgeteld in de ren. 

Uit een kindermond

Onze jongste kleinzoon herinnert zich niet meer dat we uit het eerste nestje van Jula geen pupje hebben gehouden maar hij weet nog heel goed dat Loeki, uit het tweede nestje, wél bij ons gebleven is. 

Dus vraagt hij "Moeke, welk pupje gaan we houden?". Ik leg hem uit dat we deze keer geen pupje houden want dat alle pupjes al een nieuw baasje hebben. Dat vindt hij maar niks en ik vertel verder dat de nieuwe baasjes binnenkort hun pupje komen halen en dat ik hen, als ze hier aan de deur staan, toch niet met lege handen kan wegsturen.  Hij fronst even en zegt dan opgelucht: "Maar moeke, dan doe je toch gewoon de deur niet open!".

Hoe simpel kan het zijn? 

Maandag 11 december 2023

De pups worden te groot om in de rieten koffer te zetten terwijl we de puppyren schoonmaken. Dus leggen we antislip in de keuken en mogen ze daar even rondhollen. En dat doen ze dan ook met volle overgave. 

Ze werden allemaal gewogen, geknuffeld en kregen hun 3de papje tegen de wormpjes. Dat vraagt allemaal veel energie van die kleintjes en ze liggen nu uitgeteld te slapen. 

Morgen komt de dierenarts om hen te onderzoeken, te chippen en te vaccineren en kan ik het nestje aangeven bij DogId en bij Alaeu. En dan kan ik alle gegevens invullen op het contract om naar de nieuwe baasjes te sturen. 

Woensdag 6 december 2023

We hebben 2 panelen van onze puppyren vastgemaakt aan een volledige lagere ren: de pups hebben nog meer ruimte om te spelen én ik kan overal makkelijk bij zonder gekneusde ribben!

Het is hier een vrolijke, af en toe luidruchtige, bende. Wanneer ze een beetje te enthousiast worden in hun spel en gaan grommen is Loeki er als de kippen bij om hen te corrigeren. Met één simpele blaf houdt ze het onder controle. Toch wel eigenaardig dat moederinstinct van een hond: soms grommen de pups en reageert Loeki helemaal niet, andere keren wel. Ik hoor geen verschil in de aard van het grommen maar Loeki duidelijk wel. 

Het eten gaat prima. Ze drinken nog regelmatig bij Loeki en worden 2 maal per dag bijgevoederd. Ze krijgen geen puppymelk meer maar een mengeling van puppybrokjes (geweekt in een beetje lauw water) en vleesbrokjes voor pups. Ze zijn er gek op. Als ik in de ren stap met de schotels in mijn hand is het net alsof ik belaagd wordt door een school piranha's. Gelukkig zijn het gewoon hongerige pupjes. 

Maandag 4 december 2023

Het was een druk weekend met veel bezoek: baasjes, kleinkinderen en de Sint.  Ik heb nergens klachten gehoord dus het zal wel in orde geweest zijn. 

De pups worden nu twee maal daags bijgevoederd, de rest neemt Loeki nog voor haar rekening. Ze eten uit de schotel alsof ze nooit anders gedaan hebben, zonder te schrokken noch zich te verslikken.

Met enkele baasjes werd reeds een concrete datum afgesproken om hun pup te komen halen, dus komt het afscheid stilaan in zicht. Maar daar gaan we voorlopig nog niet te veel aan denken. Er wachten ons nog bijna 3 weken om te genieten en onze pupjes klaar te stomen voor hun nieuw leven. 

Zaterdag 2 december 2023

Vandaag is een belangrijke dag. We gaan de pups voor het eerst bijvoeden. Dat gebeurt met puppymelk. 

Eerst nemen we de "lichtste" bij ons. Ze bekijken die rare schotel een beetje argwanend en willen eigenlijk veel liever bij mij op schoot kruipen. Ze hadden net daarvoor bij Loeki gedronken dus echt hongerig waren ze niet. Dat hebben we bewust zo gedaan om te vermijden dat ze al te gulzig gaan drinken aan de schotel en zich verslikken. Wanneer ik een beetje melk op mijn vingertoppen doe, zijn ze ineens wél geïnteresseerd en volgen ze mijn vinger richting schotel!

Woensdag 29 november 2023

De pups zijn vandaag precies 1 maand oud. Het wordt een drukke dag want de eerste baasjes komen op bezoek.  Ik hoop dat ze even verliefd worden op hun pup als wij zijn. 

Ze doen het allemaal heel goed. Ze eten, slapen en spelen. Ze zijn al twee keer ontwormd en dat zoete roze spul vonden ze blijkbaar heel lekker want ze smakten dat het een lieve lust was en gingen daarna ijverig elkaars snoetje aflikken. 

Omdat ze zo goed bijkomen en Loeki het allemaal nog netjes laat gebeuren, voeden we de pupjes nog niet bij. Loeki krijgt bovenop haar speciale voeding wel nog een halve liter puppymelk per dag zodat ze zeker genoeg proteïnes binnenkrijgt om die negen hongerige maagjes te vullen. 

De pupjes beginnen ook steeds meer aandacht voor mensen te krijgen, laten zich graag knuffelen en zijn superenthousiast wanneer de kleinkinderen bij hen in de puppyren komen. 

Zaterdag 25 november 2023

De pups vinden het prima in hun puppybench. Ze rennen, springen en spelen dat het een lieve lust is. 

Ze zijn allemaal levendig en alert en het is een feest om hen gade te slaan. 

Woensdag 22 november 2023

 

 

Het is nog vrij vroeg voor de ren maar er zitten in dit nestje enkele nieuwsgierige pupjes. Zij vonden dat het hoog tijd werd om de wereld buiten de box te gaan verkennen en probeerden uit de box te klimmen.  Dus, om ongelukken te vermijden hebben we de ren geïnstalleerd. Ze hebben hier veel ruimte en kunnen zich geen pijn doen. Maar de "verhuis" heeft hen toch ook een beetje moe gemaakt en ze gingen meteen op een hoopje liggen om te slapen. 

Maandag 20 november 2023

Het was daarnet weer een kabaal van jewelste. De pups hadden hun buikjes rond gegeten maar waren nog niet van plan om te slapen. Ze verkennen de grenzen van de box en af en toe is er al eentje dat op de zijbalkjes gaat staan. Voor alle zekerheid hebben we op de vloer vetbedden gelegd zodat ze, mocht er toch al eentje in slagen om over de rand te klimmen, in elk geval zacht landen.

Ze groeien als kool en zelfs ons kleintje is nog maar 60 gr verwijderd van de 1000 gr. 

Woensdag 15 november 2023

Na een rustige nacht, (Loeki kwam me pas wekken om 7u!) waren Loeki en Jula toe aan hun ontbijt. Maar dat wilden de pupjes ook. Ze waggelden rond in de box, piepend en blaffend om hun mama te roepen. 

Wat een heerlijk kabaal!

Maandag 13 november 2023

Alhoewel de pupjes nog veel slapen, worden de momenten waarop ze wakker zijn steeds "levendiger".  Het aanvankelijk gepiep begint af en toe al op blaffen te lijken en het kruipen verandert stilaan in stappen,  met vallen en opstaan uiteraard. 

Bij alle pupjes zijn de oogjes open en wanneer we hen met een hoog stemmetje toespreken, proberen ze met een wiebelend hoofdje het geluid te lokaliseren. het blijft een fascinerende bezigheid om hen gade te slaan.

Bij de geboorte wogen alle pupjes samen 2797 gram, nu is dat 8619 gram hondengeluk. 

Loeki is een plichtsgetrouwe en  attente mama en hoewel ze ontzettend veel eet is ze heel mager.  Het is natuurlijk ook niet niks om 9 hongerige maagjes te vullen.

Jula, die zaterdag haar 6de verjaardag vierde, volgt alles belangstellend maar is er eigenlijk heel gerust in. 

Woensdag 8 november 2023

De pupjes doen het prima! Ze hebben hun geboortegewicht meer dan verdubbeld en onze kleinste mini heeft het zelfs x3 gedaan!

Hier en daar gaan er af en toe al oogjes open en ze beginnen hun hoofdje te draaien in de richting van geluid. Het wordt alleen maar leuker!

Na de weegbeurt en het knuffelmoment vallen ze als een blok in slaap. 

Zondag 5 november 2023

Daarnet hebben we de pupjes weer gewogen en we zijn heel blij met het resultaat! Onze 2 mini's hebben hun geboortegewicht meer dan verdubbeld!!! Dat is echt wel stevig. 

 

 

Met zijn allen gezellig aan de toog. Meer moet dat niet zijn op een regenachtige zondagmiddag. 

Zaterdag 4 november 2023

Weinig nieuws te melden. De pupjes eten en slapen, zoals het hoort. Onze mini's doen het heel goed. Het teefje is 81% van haar lichaamsgewicht bijgekomen en ons mini-reutje zelfs 85%. We letten er wel op dat die 2 kleintjes regelmatig drinken maar het is niet meer nodig om plaats te maken voor hen. Het is grappig om te zien hoe ze zich vastberaden een weg banen tussen de broers en zussen om te gaan drinken. 

Vrijdag 3 november 2023

Na de weegbeurt en het knuffelmomentje met elk pupje, liggen ze weer netjes bij Loeki. De eerste dagen was die wanhopig heen en weer aan het trippelen tussen de weegtafel en de box maar nu begint ze het zaakje te vertrouwen en blijft ze rustig liggen tot we de pups weer terugleggen. Sommige pupjes zijn er als de kippen bij om te gaan drinken, anderen hebben eerst behoefte aan een dutje. 

Alle pups zijn flink aangekomen en onze 2 mini's blijven het uitstekend doen. 

We slapen nog steeds om beurt bij de pups en dat is ook wel nodig. Niet voor de pups, wel voor Loeki. Ze eet ongeveer 4 keer zoveel als gewoonlijk en dat betekent dat ze ook 4 keer zoveel hoopjes moet leggen. En dat dit midden in de nacht is, verandert er niks aan. Het heeft wel iets om midden in de nacht in de tuin te wandelen maar té lang moet dit nu ook niet duren. Jula gaat voor de gezelligheid ook telkens mee dus dat betekent 8 pootjes en 2 snoetjes ontsmetten vóór ze weer binnen mogen. 

Op dit ogenblik liggen Jula en Loeki aan mijn voeten onder tafel en is het heerlijk stil in de puppybox. Stille pups betekent: buikje vol en lekker warm. Zo willen we het. 

Woensdag 1 november 2023

Het gaat goed met onze kroost. We hebben hen net gewogen en onze 2 mini's zijn respectievelijk 32% en 28% van hun geboortegewicht aangekomen!!!  Die zijn dus duidelijk aan een inhaalbeweging begonnen. Ook de andere pupjes zijn flink bijgekomen zij het dan iets minder spectaculair. 

 

 

 

Na de weegbeurt, terwijl wij de werpkist schoonmaken, liggen de pups op een kersenpitkussen in een curverbox. 

Let op het laatste pupje dat een beschermend pootje rond een zusje legt. Schattig toch? 

Maandag 30 oktober 2023

Gisteren is de dierenarts geweest en heeft Loeki en de pups onderzocht. Ze werden allemaal gezond verklaard! Oef. Ook onze 2 mini's doen het prima. Wanneer de pups aan het drinken zijn, houden we de zwaarste pups even op afstand en leggen de mini's aan zodat ze niet weggeduwd worden. Ook wegen we die kleintjes 3 keer per dag. Mochten ze niet bijkomen dan moeten we overwegen om bij te voeden. Maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat dit nodig zal zijn want alle pupjes waren bij de weegbeurt deze ochtend bijgekomen. Duimen dat dit zo blijft!

 

 

We hebben de infraroodlamp eventjes uitgezet zodat de echte kleuren van de pups te zien zijn. Bij de weegbeurt deze ochtend hebben we de pups die moeilijker te onderscheiden zijn van de andere een bandje omgedaan. 

Volgende week wijzen we de pupjes toe aan hun toekomstige baasjes en post ik individuele fotootjes. 

Zondag 29 oktober 2023

Deze nacht is Loeki mama geworden van 5 teefjes en 4 reutjes! Er zitten een paar stevige exemplaren tussen maar ook 2 lichtgewichtjes. Die "kleintjes" zijn echter wel heel vinnig en drinken flink. Een beetje extra zorg die eerste weken en dat komt wel in orde. 

Qua kleur variëren ze van licht caramel tot chocoladebruin. Maar Labradoodles zijn als toverballen, dus wat het uiteindelijk wordt, is voorlopig nog afwachten.  (De rood-roze kleur op de foto komt door de warmtelamp.)

Op het eerste zicht zijn ze allemaal gezond. Deze namiddag komt de dierenarts voor een eerste check-up van mama en kroost. 

Jula heeft het hele gebeuren van dichtbij meegemaakt en gedraagt zich als een zorgzame oma. Ze is en blijft een modelhond! 

Donderdag 26 oktober 2023

Alles blijft rustig hier. Deze ochtend heeft Loeki flink gegeten en haar temperatuur is nog steeds stabiel. Ze vertoont ook nog geen nestgedrag, dus het ziet ernaar uit dat de geboorte nog niet voor meteen is. Dat is prima, laat die kleintjes nog maar lekker even zitten.

Morgen ga ik Loeki nog eventjes een knipbeurt geven zodat ik haar daar niet moet mee lastigvallen als de kleintjes er zijn. Ik zal het wel in sessies van een kwartiertje doen zodat ze niet te lang op die tafel moet staan want ze ligt nu echt wel heel veel te rusten. Toch een beetje raar om onze actieve spring-in-'t-veld zo rustig te zien. 

Maandag 23 oktober 2023

Het wordt spannend. Gisterenavond hebben we de werpkist en de warmtelamp reeds geïnstalleerd en alle vetbedden en handdoeken liggen fris gewassen klaar.  Maar het is wel nog te vroeg voor de pupjes om geboren te worden.  Ze blijven best nog 3 dagen zitten en eigenlijk liever nog 6 dagen. Ik ben flink zenuwachtig, alsof ik me nu pas realiseer wat er eigenlijk allemaal fout kan gaan. Google is hierin geen rustbrenger. 

Maar kom, niemand is ermee geholpen als ik begin de panikeren, dus spreek ik mezelf af en toe eens streng toe. (Iémand moet het doen, nietwaar?) En gelukkig blijft Hugo zijn eigen kalme zelf. 

Jula heeft blijkbaar mooie herinneringen aan die werpkist want ze huppelt er vrolijk in en uit.  Loeki, altijd al een beetje wantrouwiger, bekijkt dat rare ding met een nieuwsgierige blik maar is er alleen maar in te lokken met een snoepje. Maar zo kennen we haar. Dat komt wel goed. 

Deze avond gaan we de lichaamstemperatuur meten van Loeki. Zodra die dan over enkele dagen ongeveer 1,5° C daalt, weten we dat de geboorte binnen de 24 uren zal plaatsvinden. 

Zo goed als ze de laatste weken at, zo flauw eet ze nu. Maar dat had Jula ook zo'n weekje vóór de pups geboren werden, dus daar maak ik me maar niet druk over. 

Voor de rest blijft ze vrolijk en alert en is ze nog aanhankelijker dan anders. Als één van ons buitengaat zonder hen, liggen ze heel nieuwsgierig door het raam te kijken. Je ziet hen denken "wat loopt dat baasje zonder ons in de tuin te doen?". 

Maandag 16 oktober 2023

 

Gisteren kwamen er 2 toekomstige baasjes op bezoek. Jula en Loeki vonden het allebei heerlijk om bewonderd en geaaid te worden. Ze maakten hun reputatie van knuffelberen helemaal waar.  Maar Loeki was daarna toch wel moe en na een uitstapje naar Hulst is ze de hele avond lekker languit onder tafel gaan liggen. Het zwarte "hoopje" op de achtergrond is Jula die niet meer van de zijde van Loeki wijkt. Benieuwd hoe dat zal gaan als de pupjes er zijn. 

 

 

Wanneer het baasje zegt "ik ga boodschappen doen", kijken ze allebei een beetje sip en gaan dan alvast naar het raam om hem uit te wuiven. Maar het gordijn is dicht, dus krijg ik een vragende blik "kan je dat hier even openschuiven?". 

Maandag 9 oktober 2023

Ze begint een buikje te krijgen, onze Loeki. Ze is wel nog heel speels en altijd in voor een wandeling maar ze gaat wel vlugger languit op de vloer liggen. Haar mandje is blijkbaar een beetje te warm? 

Woensdag 4 oktober 2023

Loeki huppelt voorlopig vrolijk door haar zwangerschap. Zichtbaar zwaarder is ze nog niet maar, gezien haar ongekend grote eetlust, zal dat niet lang meer duren. Het is wel even wennen voor ons, een hond die meteen haar bakje leegeet én het nog schoonlikt ook! Sedert vandaag krijgt ze een mix van puppyvoeding en haar gewone korrels, vanaf overmorgen is dat enkel nog puppyvoeding omdat die alle stoffen bevat die zij en haar pupjes nodig hebben. 

Goed eten is blijkbaar aanstekelijk want ook Jula eet beter dan ze in maanden gedaan heeft. Maar voor haar blijft het "dagelijkse kost".

Donderdag 28 september 2023

Daarnet zijn we met Loeki naar de dierenarts gereden voor de echo. En, goed nieuws: er zijn minstens 6 pups op komst. Als alles goed gaat, worden die rond 30 oktober geboren en mogen ze net vóór Kerstmis naar hun nieuwe thuis. 

Vrijdag 15 september 2023

Op dinsdag 29 augustus heeft Loeki een amoureus onderonsje gehad met Buddy. 

Nu is het nog even afwachten of er inderdaad pups op komst zijn. Rond 27 september hebben we daar zekerheid over en lees je het hier. 

Woensdag 23 augustus 2023

Dinsdag 29 augustus mogen we naar de DA om bloed te laten prikken. In het beste geval moeten we dan meteen richting Didam rijden om Loeki kennis te laten maken met Buddy. Dus tot dan, geen nieuws. 

21 augustus 2023

Onze jongste dame had er niet meteen zin om loops te worden. Maar gisteren was het dan toch zo ver. 

Een hond is maar gedurende 24 uren vruchtbaar, dus moet het progesterongehalte  nauwkeurig in de gaten gehouden worden. Volgende week dinsdag wordt ze geprikt en dan weten we wanneer we met haar richting Nederland moeten voor haar afspraakje met Buddy. 

Juli 2023

Loeki is, net als haar mama Jula, een Pure AL met een mooie stamboom. Omdat Jula toch wel even flink ziek geweest is na haar tweede nestje én we dolgraag nog eens een nestje doodles willen, hebben we Loeki laten testen om als "breeding dog" erkend te worden. 

Loeki heeft alle onderzoeken met glans doorstaan en mag dus mama worden. Als alles goed gaat, kunnen we midden augustus 2023 naar Nederland om een nieuw nestje op stapel te zetten.

Loeki is de oudste pup uit het nestje van Jula en Boy.

Ze werd geboren op 12 april 2021 om 23u55. 

Zij heeft 4 zusjes en 5 broertjes, die allemaal gezond en wel zijn en in een fijne familie terechtgekomen zijn.

Loeki ontwikkelde zich al snel tot een levendig en alerte pup die met haar donkere ogen en grappig snoetje alle harten meteen wist te veroveren.